STAVEBNÍonlineCenová soustavaFin

Článek ze dne: 17.12.2007

18. 12. 2007 | Nová verze RTS Stavitel+ 2008

Začátek roku 2008 se blíží a spolu s ním se blíží i změna snížené sazby DPH z 5 na 9%. Tuto legislativní změnu jsme samozřejmě zapracovali i do nové verze programu RTS Stavitel+. Zároveň však přinášíme i řadu úprav, které uživatelům zlepší práci s programem. I nadále se snažíme, aby software RTS Stavitel+ byl uživatelsky srozumitelný a přívětivý na ovládání.

Přehled změn v programu RTS Stavitel+ 2008

Legislativní změna sazby DPH

V parametrech krycího listu rozpočtu lze nastavit platnou sníženou sazbu DPH - 9%.
TIP ! U stávajících rozpočtů, které délkou doby trvání překrývají starou a novou sníženou sazbu DPH, lze pomocí funkce Hromadná změna DPH nastavit požadovanou sazbu.

Kontrola chybných údajů

V seznamu položek rozpočtu Vás bude program automaticky upozorňovat na nesprávné hodnoty množství, jednotkové ceny a názvu.
TIP ! Když neznám aktuální cenu dodávky materiálu nebo jeho přesné množství, mohu tyto údaje vynechat. Po zjištění požadovaných hodnot se v rámci rozpočtu velmi rychle opticky orientuji na zvýrazněné nedokončené položky.

Rozšíření informací

Informace v seznamu vlastních položek byly rozšířeny o následující hodnoty. Zvýšení počtu znaků pro název kategorie vlastních položek. Název kategorie nyní může mít až 40 znaků.
TIP ! Pojmenujte si srozumitelněji kategorie vlastních položek pro rychlejší orientaci.

Ke stávajícím informacím vlastní položky se automaticky dotahuje i aktuální datum jejího vytvoření. To velmi usnadňuje následnou orientaci v aktuálnosti položky.
TIP ! Držte klávesu Ctrl a levým tlačítkem myši uchopte vybraný sloupec např. datum změny.Ten si pak tažením nastavte na pozici dle pořadí důležitosti. Kliknutím na vybraný sloupce pak můžete provést i setřídění všech položek seznamu.

Změna členění datové základny

Z důvodů jednodušší orientace byly seznamy ceníků nově rozděleny na části A, B a C, přičemž části A obsahují položky pro nové konstrukce, části B pro bourání (demolice) a části C obsahují položky pro opravy konstrukcí.

Aktualizace datové základny

Databáze položek prací HSV, PSV, Montáží, Agregací a materiál byla převedena na aktuální cenovou úroveň roku 2008. Ta v sobě odráží nejen dramatický nárůst cen, ale i nové trendy ve stavebnictví. Proto se v rámci aktualizace objevují nové položky, zatímco některé, dnes již nefunkční, byly z databáze odstraněny. V oblasti HSV přibylo 773 nových položek, v PSV se jedná o 2 419 nových položek. Montážní ceník byl doplněn o 1 563 nových položek a v katalogu AGP naleznete 840 nových položek. Oblast specifikací byla dále rozšířena o 16 318 nových položek. Mezi novými položkami je zastoupeno zdivo z broušených cihel Supertherm zděné na suchou maltu DRY FIX, zdivo z přesných tvárnic Ytong Lambda, krytina z betonových tašek Natura a Tegalit.

Kontaktní informace
RTS, a. s.
Lazaretní 13
Brno, 615 00
tel.:545 120 211
e-mail: rts@rts.cz
http://www.rts.cz